Saturday, 4 January 2014

APA BUAT?

Apa buat minggu ni?
Berikut merupakan laporan mingguan. ceh

First aku nak citer pasal FYP.
Dengar perkataan project pun dah bosan kan.
apa tah lagi tuan badan dan groupmate. --adehhh

ini apa citaaa group aku punya project asyik kena reject dengan sir.
masuk kali ni enam idea project yang kami dah foward kat sir
termasuklah mengenai sistem, multimedia anime, VPN.
suma kena reject dengan sebab2 tertentu. Aku macam;


Groupmate aku memang buntu sangat waktu tu. --kesian derang dapat ketua jahanam macam aku.
Bila dah agak hampa tu retiii pusing belakang nk pikir idea baru lagi
Aku tengok group lain macam cool je dengan idea masing2.
so everyone take their turn satu persatu kehadapan menerangkan idea derang
dan waktu itu aku macam 'wow' pehal u guys punya project sangat menjadi.
*berdasarkan perhatian aku pada gaya derang duk menerangkan kat sir laa. Sebenanye haprak tak dengar pun.

Dalam kebuntuan, kerisauan. habis class aku pun check tweeter. kekonon nak ngapdet la.
--rupanya masing2 duk mengalami masalah yang sama.
sokmo masing2 menuit;
..projek kena reject
..project approved tapi kena ubah *same kes mcm aku aaa*
..ada je yang tak kena pada sir la. Pastu nanti sir saiko lah. tu lah ni lah dan blablabla

oh. rupanya bukan group aku jelah. okay. aha -..-
at last aku straight kepada projek Desktop Monitoring. Apa itu? nanti2 gua terangkan

okay habis citer pasal FYP.

Tahun baru.
kejap je dah tahun baru.
Maap cakap aku memang takda azam tahun ni. --maap kat diri sendiri
so tahun ni aku macam bertemakan;

kalau terjun busut tu terbaik, buat. janji yang terbaik. 
tak banyak sikit pun mesti ada kata semangat. 
tapi;
 tengok ah berapa hari boleh guna. sebelum ia terkubur 
dengan sendirinya. haha


So, sangat lah tak sambut tahun baru haritu. 
tapi macam orang hape la kat kamsis.
Dengar bunyi mercun nun jauh kat dataran masing2 nak tengok.
macam laa nampak. hahahambar.
nak bising2 esok kompem kena panggil dengan warden. 
Jadi masa pukul 12, bilik belakang2 suma bukak pintu. 
Just wish2 Happy new year pada level bawah pada sesama kawan lepastu 
tutup pintu, membuta.


rozell tanya aku tak bawak mercun lagi ke macam aritu.
tak. tak bawak.
aku terlupa.
kalau tak, jadi markas la bilik aku. kehkeh

What else. nak dicerita?
Haa pejumpaan warga kamsis.
perjumaan kamsis dan balik semula ke bilik. 

okay yang ni sebenanye aku tengah khayal 
dengan gejet Luna sambil dengar cerita Syeedah. ala hodohnya muka.


Haritu dia panggil aku gemok. --mok.
Tah mana dia tahu tah aku makin berganda-ganda gemuk pun aku tak tau.
Tu pun kalau dia baca blog aku ni lah.
Kalau bukan dari blog ni dari mano. cecitorrr
Best tak best aaa gemuk.
Cuma mengah-2 pastu macam perut kau layut sangat.
Pastu takda orang pandang. Kot iye pun pandang sebab tak sengaja. haha
Apedehal.

Duk kamsis bukan membuta je kije.
Petang-2 abeh kelas aku ade la turun main badminton.
ikutkan napsu tido memang rasa malas. tapi kugagahkan jua
Tak lama tapi boleh laa.
seploh lima belas minit
tu pun sebab lawan dgn Kiat yg bagi aku bola kiri-kanan-kiri-kanan-depan-belakang.
Mengejor la bola tangkis tu macam hape..
paling malas pun lepas lek2 pukul 6 aku main skipping.
Agak terlebih aktif siket mula lah mendatang idea.
Aritu main baling selipar sampai ke depan bilik rozel ngejor si abib dengan kaki ayam.
Tiba turn aku sampai dalam toilet pun menjadi si abib kejar.

Selalu benda2 fun macam ni datang tak plan
bila bukak citer pemainan masa kecik2
benda tu akan terjadi dengan sendirinya
Bila nak buat untuk kali ke dua dah tak best.


okay minggu lepas juga ada buat sesi bergambar dengan rakan kelas.
so here's behind the scene

fellow classmate
ala biase la dari bawah memang aa nampak gemok. 
Biase aaa dari tepi memang aaa nampak tonggek.
yaa kalis selagi boleh hano. kalis. bagi lagi alasan. huhu